Het gaat goed met Het Anker

Hazerswoude-Rijndijk, 29 maart 2012

Het multifunctioneel centrum Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk heeft de afgelopen maanden goed gedraaid, Dat bleek uit het verslag van voorzitter Gejus van Diggelen tijdens de vergadering van de Commissie Welzijn van de gemeente.

Het Anker is begonnen met een frisse start. Na een grote schoonmaak is het gebouw opgefleurd. Er is nieuwe verlichting gekomen. Een nieuwe logo markeert de wederopstanding.

Er is een toestroom van mensen die Het Anker opnieuw ontdekken. Er zijn meer aanvragen voor feesten en vergaderingen. Hierdoor is Het Anker weer echt gaan leven. In de eerste twee maanden van 2012 was de omzet al even groot als in de helft van het voorgaande jaar. Gejus van Diggelen verwacht voor dit jaar zelfs een kleine winst.

De raadsleden namen met voldoening kennis van dit verslag. Mede daarom krijgt Het Anker 150.000 euro van de gemeente voor het wegwerken van achterstallig onderhoud.

Het Anker krijgt ook nog een lening van 100.000 euro. Dit bedrag wordt besteed aan het aanpassen van de inrichting van het gebouw, zodat het beter te exploiteren is. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan het verbeteren van de vergaderzalen, zoals het vernieuwen van plafonds en verlichting, het aanbrengen van beamers en het vervangen van de stoelen. Een groot deel van de inrichting dateert nog uit de 70-er jaren van de vorige eeuw. Van Diggelen denkt dan te kunnen concurreren met andere vergadercentra, zoals bijvoorbeeld Avifauna.

Uitgangspunt van wethouder Job Dresden en de raadsleden is wel dat Het Anker eind 2013 op eigen benen moet kunnen staan. De gemeente is nu nog eigenaar van het pand, maar het gebouw zal dan worden overgedragen aan de stichting.

Bron: Omroep Rijnwoude