GroenLinks komt met goedkoop alternatief Maximabrug

Alphen a/d Rijn / Koudekerk, 15 maart 2012

GroenLinks in Alphen a/d Rijn is gekomen met een alternatief verkeersplan voor onze regio. Die partij wil juist minder wegen en het gebruik van fiets en openbaar vervoer bevorderen. Daarbij kan worden volstaan met een lage Maximabrug.

De kern van het plan is de Julianabrug in Alphen en de Bernardlaan bij het Bospark alleen geschikt te maken voor fietsers en bussen. De onverwachtse perikelen rond de afsluiting van de Julianabrug hebben laten zien, dat mensen voor ritjes binnen Alphen eerder de fiets nemen.

In het voorstel van Groenlinks worden er niet alleen minder autoritten gemaakt, maar worden ook andere routes gevolgd. Hierdoor worden wegen, die nu verkeers- en milieuproblemen geven ontzien. Volgens GroenLinks is dit plan een serieus alternatief voor de plannen van de gemeente Alphen, die een brede en hoge Maximabrug wil om een kleine en grote rondweg mogelijk te maken.

Volgens GroenLinks zijn er veel argumenten voor haar initiatief. Het is niet alleen echt een oplossing om de mobiliteit te beperken en daarmee ook de milieuproblematiek. Er kan ook worden volstaan met een lage Julianabrug en Maximabrug. Verder maakt het de aanleg van twee rondwegen overbodig. Dat scheelt heel veel geld. Bovendien blijft met het GroenLinks initiatief de Gnephoek groen en open.

Bron: Omroep Rijnwoude