Geen feestje op 29 maart

Alphen, Boskoop, Rijnwoude, 14 maart 2012

Er komt geen feestelijke bijeenkomst op 29 maart. Voorzitter Joop van den Berg van de Klankbordgroep had een klein feestje voorgesteld omdat op die avond de gemeenteraden van de Alphen, Boskoop en Rijnwoude waarschijnlijk formeel zullen instemmen met Herindelingsadvies.

In het herindelingsadvies geven de drie gemeenten aan hoe ze vinden dat de nieuwe gemeente eruit moet gaan zien. Dinsdagavond ging de klankbordgroep akkoord met dit document. Als de gemeenteraden het op 29 maart het ook nog formeel goedkeuren, gaat het uiterlijk op 1 mei naar de minister van Binnenlandse Zaken.

Voorzitter van den Berg vond dit een belangrijk moment in het fusieproces en stelde daarom voor dat de raadsleden na afloop van de drie gemeenteraadsvergaderingen om 22.00 uur in Boskoop bij elkaar zouden komen voor een feestelijke bijeenkomst.

De raadsleden zagen wel wat in een feestelijke bijeenkomst, maar niet op die avond. Tijdens de gemeenteraadsvergadering in Alphen wordt namelijk ook de Maximabrug besproken. Daardoor zou de vergadering wel eens lang kunnen duren. Raadslid Roest van de PvdA in Alphen gaf aan dat lang niet elke partij in Alphen voorstander is van de plannen. Daarom is het zeker geen hamerstuk. Iedereen moet zijn zegje kunnen doen. En er zijn 11 partijen in de Alphense raad,

Er wordt nu gezocht naar een ander moment voor een feestelijke bijeenkomst.

Bron: Omroep Rijnwoude