20 van Alphen LIVE op Radio Rijnwoude

Alphen aan den Rijn, 3 maart 2012

De 20 van Alphen die zondag 4 maart 2012 plaats zal vinden in Alphen aan den Rijn zal in samenwerking met Alphen Stad FM vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur ook live te volgens zijn op Radio Rijnwoude.

De 20 van Alphen is een hardloopwedstrijd die jaarlijks plaatsvindt in Alphen aan den Rijn. Dit jaar word de 20 van Alphen voor de 47e keer gehouden. Er worden rond de 10.000 deelnemers. De wedstrijd wordt gezien als een openingsklassieker, de eerste in het jaar. Naast de wedstrijdloop over de afstand van 20 km, wordt ook gelopen over afstanden van 10, 5, 2,5 en 1 km. Naast de wedstrijdloop is er een prestatieloop en een businessloop.

Mark Kenneally doet niet mee aan de 20 van Alphen zondag. De Ier, die de grote favoriet voor de zege was, heeft zich afgemeld voor het jaarlijkse hardloopfestijn in Alphen.

Omdat de dertigjarige atleet zich heeft geplaatst voor de Olympische Spelen, komende zomer in Londen, krijgt hij van de Ierse atletiekbond geen toestemming om af te reizen naar Alphen.

De Keniaan Michaels Mutia (28) is de nieuwe favoriet voor de titel. Andere uitdagers zijn Abdelhadi el Hachimi (Marokko), Victor Lagat (Kenia) en de Nederlanders Patrick Stitzinger en Abdi Nageeye. Bij de vrouwen heeft Ilse Pol zich met een longontsteking afgemeld. Lindsay Poesiat, Ruth van der Meijden en Gladys Biwott (Kenia) maken de grootste kans op een top drie klassering. De wedstrijdloop begint zondag om 13.30 uur.

Bron: Alphen Stad FM