Reconstructiewerkzaamheden Voorweg en Roemer

Hazerswoude-Dorp, 9 februari 2012

Firma Liander brengt een spanningskabel in de tussenberm van de Voorweg tussen de Burgemeester Smitweg en de Middelweg.

Deze werkzaamheden zijn vooruitlopend op de reconstructiewerkzaamheden (verwijderen versmallingen, asfaltwerkzaamheden, versterken bermen, aanbrengen drempels) aan de Voorweg, de Roemer en het naastliggende fietspad.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er half februari met de reconstructie gestart. Deze bestaat uit 5 fases:

  • Fase 1 Voorweg vanaf de (groene) ophaalbrug tot Middelweg
  • Fase 2 Gehele fietspad langs Voorweg en Roemer
  • Fase 3 Voorweg tussen Middelweg en Burgemeester Smitweg
  • Fase 4 Voorweg tussen Burgemeester Smitweg en Loeteweg
  • Fase 5 Roemer tussen Loeteweg en Lage Boskoop

Het geheel aan werkzaamheden duurt tot circa oktober 2012. Tijdens de werkzaamheden nemen wij verschillende verkeersmaatregelen en afhankelijk van de fasering wordt het verkeer omgeleid. Tijdens het asfalteren van het hele fietspad (fase 2) zal een eenrichtingsverkeer ingesteld worden. Het is niet uitgesloten, dat gedurende de werkzaamheden zal kunnen blijken, dat een eenrichtingsverkeer ook in een andere fase noodzakelijk is.

Let op: tijdens de werkzaamheden binnen de betreffende fase is doorgaand verkeer niet mogelijk (met uitzondering van bestemmingsverkeer). De politie controleert regelmatig op naleving.

De verkeersmaatregelen die er worden genomen worden in de Rijnwoude Koerier en op de website van gemeente Rijnwoude gepubliceerd. Verder informeert het aannemingsbedrijf de bewoners en ondernemers persoonlijk over de werkzaamheden, de maatregelen en de bereikbaarheid.

Helaas brengen de werkzaamheden de nodige overlast met zich mee. De gemeente begrijpt dat dit vervelend is, maar vragen om uw begrip.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.