Politie krijgt zes ’bruikbare tips’ over ontvoeringszaak

Hazerswoude, 14 februari 2012

De politie heeft de afgelopen week twaalf ’zeer bruikbare’ tips ontvangen over de ontvoering die zich vorige week in onder meer Hoofddorp en Hazerswoude afspeelde.

De helft van deze tips kwam binnen nadat op de carpoolstrook in Hazerswoude-Rijndijk een oproep werd gedaan via een groot matrixbord en kleinere gele borden. De overige zes tips zijn afkomstig uit de omgeving van de Dassenbos in Hoofddorp waar een grootscheeps buurtonderzoek is uitgevoerd.

In die straat werd op woensdag 1 februari, rond 19 uur, een huis overvallen. De gewapende daders - het is nog steeds niet duidelijk om hoeveel man het ging - bedreigden het gezin dat daar woonde en namen daarna de man des huizes mee. Hij werd enkele uren later gedumpt en teruggevonden op de carpoolplaats in Hazerswoude. De auto van het gezin was eerder aan de Leimuiderdijk in Burgerveen achtergelaten.

De politiekorpsen van Kennemerland en Hollands Midden zijn vervolgens een groot onderzoek begonnen op diverse plaatsen. Dat gebeurde onder meer in de Nieuwkoopse Schoolstraat, want daar bleek te zijn gepind met de bankpas van de ontvoerde man.

Aan de hand van de nieuwe verklaringen hoopt de politie binnen afzienbare tijd tot arrestaties te kunnen overgaan.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.