Nieuw fonds ondersteunt sociaal-culturele activiteiten

Rijnwoude, 28 februari 2012

Het nieuwe Stichting Beheer De Hoek Fonds (SBH Fonds) gaat financiële ondersteuning bieden voor projecten die zich richten op sociaal-culturele activiteiten in de gemeente Rijnwoude.

Het accent van het fonds ligt op activiteiten in de kernen langs de Oude Rijn (Groenendijk, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn).

Het gaat om activiteiten die het bewustzijn van de inwoners van Rijnwoude in relatie tot de ‘rest van de wereld’ bevorderen. Daarnaast gaat het SBH Fonds ook eigen projecten opzetten. Uitgangspunt is dat hooguit 70% van de kosten van een project voor subsidiering door het SBH Fonds in aanmerking komen. De Stichting zal zoveel mogelijk als medefinancier optreden naast andere subsidiegevers of andere inkomstenbronnen.

Het SBH Fonds is de voortzetting van de Stichting Beheer de Hoek die in november 1995 werd opgericht en in de plaats trad van de toenmalige Stichting Café de Hoek.

Een nieuwe stichting Café De Hoek (SCH) werd in 1995 opgericht. Deze kreeg daardoor de handen vrij om de caféactiviteiten voort te zetten. De Stichting Beheer de Hoek werd eigenaar van het gebouw Dorpsstraat 50 en verhuurde de caféruimte aan de SCH.

Het fondskapitaal is gevormd door overwaarde na verkoop van het pand Dorpsstraat 50 en huuropbrengsten. Het is de bedoeling dat het vermogen van de stichting wordt opgemaakt door het geven van subsidies aan projecten. Daarna zal de stichting worden ontbonden.

Bron: Omroep Rijnwoude