In de zomer groot onderhoud aan Koudekerkse Brug

Koudekerk a/d Rijn, 5 februari 2012

Het gemeentebestuur wil in de zomer groot onderhoud aan de Koudekerse Brug laten uitvoeren. Dat betekent dat de brug in de zomervakantie enkele weken wordt afgesloten voor het verkeer.

Het groot onderhoud bestaat voornamelijk uit het repareren van schade die is ontstaan door aanrijdingen en aanvaringen. Verder moeten delen van het bewegingsmechanisme en de elektrische installatie worden vernieuwd.

Het was oorspronkelijk de bedoeling van de gemeente om in 2014 het remwerk van de brug te vervangen. Dit zijn palen in het water die de brug moeten beschermen tegen aanvaring. Het huidige remwerk verkeerd en slechte staat en bovendien zijn de schepen zwaarder geworden.

Het gemeentebestuur stelt nu voor om de vervanging van het remwerk ook in 2012 uit te voeren. Dan kan alle onderhoud in één keer worden gedaan, en is de brug ook maar één keer gestremd. Bovendien zijn de kosten wat lager.

De totale kosten van de werkzaamheden bedragen 1,2 miljoen euro. Daarin zit een bedrag van 800.000 euro voor groot onderhoud en een bedrag van 400.000 euro voor de vervanging van het remwerk.

De Commissie Ruimtelijke Zaken bespreekt het voorstel op 14 februari.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.