Geen ontslagen bij fusie gemeenten

Rijnwoude, 16 februari 2012

Na de fusie van Rijnwoude met Alphen en Boskoop zal er in de nieuwe gemeente plaats zijn voor alle huidige ambtenaren. Er zullen geen ontslagen vallen.

Gemeentesecretaris Annette van der Werff bracht de leden van de Commissie Bestuur, Middelen en Organisatie donderdagavond op de hoogte van verschillende activiteiten in het fusieproces. Ze vertelde dat er is voor de ambtenaren sprake van een zogenaamde ‘warme plaatsing’. Dat betekent dat er voor iedereen plaats in de nieuwe gemeentelijke organisatie. Die zal gaan bestaan uit ongeveer 800 ambtenaren.

Dat zou kunnen betekenen dat er in het begin wat teveel mensen in de organisatie. Er wordt echter krapte op de arbeidsmark verwacht. Dan is het maar beter alvast goede ambtenaren in huis te hebben. Bovendien zal er ook nog natuurlijk verloop zijn. Overigens is het zo dat veel gemeenten van ongeveer dezelfde grootte meer ambtenaren in dienst hebben.

Gemeentesecretaris van der Werf verwacht dat na de fusie alle ambtenaren worden gehuisvest in het huidige stadhuis van Alphen a/d Rijn. Er lijkt daar voldoende plaats te zijn. Er zullen zeker geen ambtenaren aan het werk blijven in het gemeentehuis in Rijnwoude. Dat kan dus worden ingericht als gezondheidscentrum.

In de loop van het jaar zal een gemeentesecretaris voor de nieuwe gemeente worden aangesteld. Dat zal iemand van buiten de drie huidige gemeentelijke organisaties worden. Die gemeentesecretaris zal fungeren als kwartiermaker voor de nieuwe gemeente.

Bron: Omroep Rijnwoude