Alexander Pechtold bij nieuwe D66-afdeling Groene Hart

Regio, 15 februari 2012

Op 29 februari wordt een nieuwe D66-afdeling Groene Hart opgericht. De afdeling bestaat uit leden uit de vijf Groene Hart gemeenten Rijnwoude, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Boskoop en Alphen aan den Rijn. Alexander Pechtold is erbij.

De huidige lokale afdelingen hebben enige tijd besloten om elkaar te versterken in een fusie. De directe aanleiding was de gemeentelijke herindeling van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude. Maar ook in Nieuwkoop en Kaag en Braassem bleek er behoefte om zich aan te sluiten bij een groter geheel.

D66 groeit de laatste jaren onstuimig. Het ledenaantal is de afgelopen vier jaar meer dan verdubbeld en deze groei vertaald zich ook op lokaal niveau. Om deze groei vast te houden en goed te verankeren in de Groene Hart-gemeenten is er gekozen voor een grotere afdeling. Zo kunnen lokale fracties beter ondersteunt worden en er meer interessante bijeenkomsten voor leden worden georganiseerd.

Op 29 februari 2012, schrikkeldag, wordt in het Plantariumgebouw in Hazerswoude-Dorp de oprichtingsvergadering gehouden. Vanaf 20:00 uur zal de nieuwe voorzitter, het regiobestuur Zuid-Holland en hoofdgast Alexander Pechtold even stilstaan bij deze nieuwe start in het Groene Hart.

Bron: Omroep Rijnwoude