Regio Boskoop mag bidbook maken voor Floriade

Regio, 30 januari 2012

De regio Boskoop is een van de kandidaten die een bidbook mogen maken voor het organiseren van de Floriade 2022. Dat heeft de Nederlandse Tuinbouwraad bekendgemaakt. De andere kandidaten zijn Almere, Groningen en Amsterdam. Rivierenland, Noord-Holland Noord en Lelystad vallen buiten de boot.

Burgemeester Coos Rijsdijk van Boskoop, een van de trekkers van het initiatief, geeft aan zeer verheugd te zijn. De plannen voor de Floriade en het gehele gebied kunnen nu verder worden uitgewerkt. Volgens hem krijgt deze Floriade straks, naast een 50 ha groot tentoonstellingsterrein, een heel achterland met een diversiteit aan voorbeeldprojecten. Zo kan de Floriade worden verbonden met de praktijk en de bezoeker met de regio.

De komende maanden wordt het bidbook gemaakt. Dat is een uitgebreid plan over de locatie, marketing, thematiek, financiën en organisatie. In mei en juni nemen de bestuurders van betrokken publieke en private partijen een besluit over het bidbook.

Als dat positief is, wordt het bidbook uiterlijk 1 juli bij de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) ingeleverd. In oktober, bij het sluiten van de Floriade in Venlo, wordt bekend gemaakt wie de Floriade 2022 mag organiseren.

Bron: Deboomkwekerij.nl