Ongerustheid in raad over kruispunt Hazerswoude-Dorp

Rijnwoude, 17 januari 2012

Tijdens de vergadering van de Commissie Ruimtelijke zaken heeft wethouder Ferdinand Ketel geprobeerd de ongerustheid weg te nemen over de mogelijke aanleg van een omleidingsweg bij Hazerswoude-Dorp.

De gemeenten langs de N207 (tussen de A4 en A12) willen dat de provincie de komende periode extra geld investeert in de wegen in de regio. Dat gebied wordt de N207 Corridor genoemd. Ook het bedrijfsleven ondersteunt dit verzoek. De partijen vragen samen de provincie om hiervoor 20 miljoen euro extra te reserveren.

In de berichtgeving van het Leidsch Dagblad hierover wordt als een van de projecten een omleidingsweg bij Hazerswoude-Dorp genoemd. Dit leidde tot ongeruste reacties van raadsleden. Wethouder Ketel noemde het bericht hierover niet misleidend maar wel onjuist. Het zou zijn gebaseerd op verouderde stukken.

De gemeenteraad heeft sinds 2007 diverse malen aangeven geen omleidingsweg te willen, maar een tunnel. Een rondweg zou het sierteeltgebied teveel aantasten.

Toch wordt in het persbericht van de betrokken gemeenten verwezen naar een pagina op de website van de provincie waarop de N207 Corridorstudie staat beschreven. Daarin is sprake van ‘een omleiding van de N 209 bij Hazerswoude-Dorp’. Daarmee is het toch wel onduidelijk welke projecten de betrokken gemeenten willen uitvoeren.

Bron: Omroep Rijnwoude