Man aangehouden na verkeersconflict en zware mishandeling

Regio, 9 januari 2012

De politie heeft zondagmiddag 8 januari een 39-jarige bestelbusbestuurder uit Rotterdam aangehouden na een verkeersconflict en zware mishandeling. De man zou tussen Bleiswijk en Benthuizen hebben gebumperkleefd en twee auto’s hebben afgesneden.

De twee auto’s van één familie zijn de bestuurder achterna gereden om hem aan te spreken op zijn rijgedrag. Op de Ommedijkseweg stapte één van de bestuurders uit en liep naar de bus van de Rotterdammer. De Rotterdammer reed echter over de voet van de man en reed vervolgens door het rode verkeerslicht richting de N11.

Een getuige had het voorval gezien en is de Rotterdammer achterna gegaan en heeft het kenteken genoteerd. Op de N11 zag de getuige dat de Rotterdammer wederom asociaal rijgedrag vertoonde. Zo reed de Rotterdammer onder meer weer dicht op een auto en haalde hij rechts in. Bij Hazerswoude-Rijndijk verloor de getuige de Rotterdammer uit het oog waarna hij terugkeerde naar de Ommedijkseweg om aan te geven dat hij de aanrijding had gezien en liet zijn gegevens bij de familie achter. De getuige werd kort daarna door de familie geïnformeerd dat de politie inmiddels de Rotterdammer had aangehouden. De andere auto van de familie had ook in de omgeving uitgekeken naar de Rotterdammer en trof zijn bus achter de watertoren in Hazerswoude-Rijndijk. De Rotterdammer stond verderop op de Rijndijk en werd daar aangehouden door agenten op onder meer verdenking van zware mishandeling en verlaten van de plaats van een ongeval.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.