Jaarwisseling rustiger dan vorig jaar

Regio, 1 januari 2012

Volgens Politie Hollands Midden is de jaarwisseling in onze regio niet rustig verlopen, maar het was wel rustiger dan vorig jaar.

In de hele regio zijn tot nu toe 37 personen aangehouden. Er vielen twaalf gewonden, twee door vechtpartijen en tien mensen liepen vuurwerkletsel op aan gezicht, handen en ogen.

In Gouda, in de wijk Oosterwei, gooiden jongeren stenen en vuurwerk naar de politie. De mobiele eenheid werd ingezet in de De Rijkestraat om enkele aanhoudingen te verrichten en de boel weer tot bedaren te brengen.

In Hillegom werden brandweermensen bekogeld met vuurwerk. En in Berkenwoude raakte een agent lichtgewond toen er zwaar vuurwerk werd gegooid. Hij heeft last van oorsuizingen.

In Leiden waren opstootjes en kleine vechtpartijen. Voorlopig staat het aantal arrestaties op 37, voornamelijk voor openlijke geweldpleging, vernielingen en vuurwerkoverlast.

Er waren ongeveer 250 brandjes in prullenbakken en containers en drie gebouwbranden. Een grotere brand trof het oude veilinggebouw van FloraHolland in Rijnsburg, waar het dak door vuurwerk in lichterlaaie werd gezet.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.