ISDR wordt opgeheven

Regio, 11 januari 2012

In de vergadering van dinsdag 10 januari 2012 heeft het Algemeen Bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst de Rijnstreek (ISDR) het besluit genomen om deze dienst per 1 april 2012 op te heffen.

Per 1 april zullen de taken van de ISDR worden overgenomen door de aangesloten gemeenten Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Rijnwoude. Het is de bedoeling dat de gemeente Alphen a/d Rijn een aantal uitvoeringstaken overneemt. Die liggen vooral op het terrein van Werk & Inkomen.

Het personeel zal zoveel mogelijk, via het principe mens-volgt-werk, geplaatst worden bij de deelnemende gemeenten en, indien de gemeente Alphen aan den Rijn een aantal taken overneemt, ook bij deze gemeente. Waar dit niet mogelijk is, proberen de drie aangesloten gemeenten passend en/of geschikt werk aan te bieden. Met de vakbonden is hiervoor een sociaal plan opgesteld.

De dienstverlening aan de cliënten blijft gewoon bestaan. De ISDR informeert haar klanten over het opheffingsbesluit. Binnenkort ontvangen zij meer informatie over wat er voor hen anders wordt, zoals bijvoorbeeld een ander telefoonnummer, openingstijden van een loket in een gemeentehuis en dergelijke. De opheffing heeft geen gevolgen voor de voorziening of uitkering die aan hen is verstrekt.

Met dit besluit is de opheffing van de ISDR nog niet helemaal definitief. In maart 2012 moeten uiteindelijk de gemeenteraden van Kaag & Braassem, Nieuwkoop en Rijnwoude hun goedkeuring geven aan het besluit om de ISDR op te heffen.

Bron: Omroep Rijnwoude