Inloopavond over Maximabrug

Rijnwoude / Alphen, 27 januari 2012

Op dinsdag 31 januari organiseren de gemeenten Alphen a/d Rijn en Rijnwoude een inloopavond over de Maximabrug. Beiden gemeenten willen hun inwoners dan graag informeren over de resultaten van de milieueffectrapportage.

De milieueffectrapportage brengt in beeld welke milieueffecten de aanleg van de Maximabrug heeft voor de korte termijn. Voor de lange termijn (Maximabrug in combinatie met een nieuwe rondweg bij Alphen) wordt in de komende maanden nog aanvullend milieuonderzoek verricht. Dit onderzoek maakt geen onderdeel uit van de milieueffectreportage.

Uit de milieueffectrapportage kan de conclusie worden getrokken dat de Maximabrug het beste kan worden aangelegd ter hoogte van de voormalige veevoederfabriek Agrifirm. Deze locatie scoort beter op externe veiligheid (transport gevaarlijke stoffen), cultuurhistorie en archeologie, landschap en duurzaamheid en klimaat.

Tijdens de inloopavond is het projectteam Maximabrug aanwezig om vragen te beantwoorden. De bijeenkomst is in het stadhuis van Alphen a/d Rijn. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.