Gemeenten willen 20 miljoen van provincie

Regio, 18 januari 2012

Zes gemeenten en het bedrijfsleven hebben de handen ineen geslagen om 20 miljoen van de provincie los te krijgen. Het geld is een bijdrage aan de verbetering van de wegen in de N207-corridor.

De zes gemeenten Alphen a/d Rijn, Boskoop, Gouda, Kaag en Braassem, Rijnwoude en Waddinxveen willen dat de provincie extra investeert in de hele noord-zuid-corridor van de N207 van de A4 bij Leimuiden tot de A12 bij Gouda. Het gaat onder meer om de volgende projecten:

  • Verbreding van de N207 tussen Leimuiden en Alphen.
  • Een rondweg bij Alphen a/d Rijn, inclusief de Maximabrug.
  • Een tunnel bij Hazerswoude-Dorp.
  • Een westelijke randweg langs Boskoop en Waddinxveen.

De kosten van deze projecten bedragen veel meer dan 20 miljoen. Het gevraagde bedrag is vooral bedoeld om de projecten te versnellen. Het noordelijke deel moet uiterlijk 2015 klaar zijn en het zuidelijk deel in 2022. Dat zou dan op tijd zijn voor de Floriade. Het is de bedoeling dat die in 2022 in deze regio wordt georganiseerd.

Wethouder Ferdinand Ketel is enthousiast over dit initiatief. Hij hoopt dat dit een tunnel in Hazerswoude-Dorp dichterbij brengt. Hij benadrukte nog eens dat er zeker geen sprake is van een omleidingsweg bij Hazerswoude-Dorp. Door een verkeerde verwijzing naar documenten van de provincie was hierover verwarring ontstaan.

Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven wezen er op dat de bedrijven in de regio zitten te springen om betere wegen. Er zijn drie Greenports in of bij onze regio. Aan – en afvoer van materiaal en producten wordt steeds problematischer.

De provincie heeft een potje van 200 miljoen voor de verbetering van de infrastructuur in Zuid-Holland. Daar kan de gevraagde 20 miljoen makkelijk uit worden betaald. De gemeenten en bedrijfsleven hopen in april meer te horen van gedeputeerde Ingrid de Bondt.

Bron: Omroep Rijnwoude