Aanbieding boek 'Monumenten in Rijnwoude'

Rijnwoude, 27 januari 2012

Op donderdag 2 februari 2012 wordt het boek 'Monumenten in Rijnwoude' aangeboden aan oud-wethouder Kees de Best, wethouder Job Dresden en aan het Rabo Rijnstreek Fonds, een belangrijke sponsor.

Sinds 2009 is de burgerwerkgroep Monumenten in Rijnwoude actief binnen de gemeente Rijnwoude. De groep heeft geconstateerd dat er veel verloren is gegaan, maar er zijn gelukkig genoeg monumenten/karakteristieke panden over die het waard zijn om behouden te worden. Om het belang van het behoud van die monumenten te benadrukken, heeft de burgerwerkgroep een mooi boek samengesteld. Daarin zijn ook Rijksmonumenten opgenomen.

Deze werkgroep is begonnen met het opstellen van een lijst van monumenten/karakteristieke panden in Rijnwoude. Het resultaat is een lijst van 60 monumenten met een uitgebreide beschrijving. Daarnaast heeft de werkgroep in samenwerking met de gemeente een monumentenbeleid opgesteld. De daaruit voortvloeiende verordeningen worden op 2 februari 2012 in de gemeenteraad behandeld. Binnenkort wordt ook een monumentencommissie benoemd.

De overhandiging van het boek vindt plaats tussen 19.15 uur en 20.00 uur in de raadszaal van de gemeente Rijnwoude.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.