Toekomst Alphens jongerencentrum onzeker

Alphen aan den Rijn, 27 december 2011

Ook het voortbestaan van jongerencentrum MAX in Alphen aan den Rijn staat op losse schroeven. Naast een tekort dreigt ook de gemeentelijke subsidie te vervallen.

Het jongerencentrum moet in dat geval veel activiteiten gaan staken met als gevolg dat veel meer jongeren op straat gaan rondhangen. Wethouder Michel du Chatinier gaat woensdag in gesprek met het bestuur van het jongerencentrum. 'Ik verwacht dat we er samen uit zullen komen', aldus Du Chatinier.

Bezoekers en medewerkers van MAX trokken dinsdagmiddag het centrum van Alphen aan den Rijn in om tegen een kleine vergoeding foto’s te maken van voorbijgangers. Op die manier hoopten de vrijwilligers wat extra geld voor hun jongerencentrum binnen te halen.

Het gaat niet goed met de jongerencentrums/discotheken in de regio. Sinds september dit jaar is Locomotion in Zoetermeer gesloten door een faillissement en ook discotheek City Life in Reeuwijk moet vóór 19 januari 2012 hun deuren sleuten. City Life krijgt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk geen verlenging van hun vergunning om nog langer open te blijven.

Op dit moment is er vooral erg weinig uitgaansgelegenheid in de regio voor jongeren onder de 16 jaar.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.