Hazerswoude-Dorp 'aantrekkelijkste' kern van Rijnwoude

Hazerswoude-Dorp, 12 december 2011

Hazerswoude-Dorp is de aantrekkelijkste kern van Rijnwoude. Dat geeft bijna 50 procent van de inwoners uit buurgemeenten aan.

Ze namen deel aan een imago-onderzoek van de gemeente Rijnwoude en Habeko Wonen. Bijna 30 procent noemt Koudekerk als aantrekkelijkste kern. Hazerswoude-Rijndijk (15 procent) en Benthuizen (9 procent) worden het minst vaak aantrekkelijk genoemd.

Waarom de ene kern beter in de smaak ligt, dan de andere, melden de onderzoekers van het bureau Companen niet.

Voor het imago-onderzoek zijn 1500 huishoudens aangeschreven in de gemeenten Zoeterwoude, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen, Zuidplas, Zoetermeer en Leiden. In totaal deden 238 mensen aan het onderzoek mee. Van de 7370 aangeschreven huishoudens in Rijnwoude deden er 916 mee.

Ruim drie op de vier ondervraagden van buiten Rijnwoude kent de buurgemeente. Bijna de helft bezoekt Rijnwoude wekelijks of maandelijks. Echter, meer dan de helft is alleen maar op doorreis. Volgens Companen speelt waarschijnlijk de drukke, doorgaande weg N11 tussen Bodegraven en Leiden hierbij een rol.

Toch geeft bijna één op de drie mensen aan dat ze speciaal naar Rijnwoude komen om te fietsen of te wandelen. Ruim een kwart komt om te winkelen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.