Politiek biedt gezondheidszorg geen oplossing

Rijnwoude, 4 november 2011

Tijdens de algemene beschouwingen van de gemeente is er geen duidelijkheid gekomen over op het opzetten van een gezondheidscentrum en Koudekerk/Hazerswoude-Rijndijk.

Een groep van fysiotherapeuten en huisartsen is al vijf jaar op zoek naar een locatie voor een gezondheidscentrum. Er zijn al meer dan 10 locaties bekeken of voorgesteld, maar steeds weer gaat het mis.

De groep had zijn hoop nu gevestigd op Het Anker. Vestiging van een gezondheidscentrum in of bij het Anker was een van de mogelijke opties voor de toekomst van Het Anker. De politiek heeft echter besloten dat die optie niet haalbaar is.

Fysiotherapeut Willem van Wieringen, een van de leden van de groep, vindt dat er met het gezondheidscentrum wordt gesold. Hij heeft geëist dat er voor het einde van het jaar duidelijkheid komt over een nieuwe locatie.

Die duidelijkheid krijgt hij niet. Een motie van het CDA om die duidelijkheid te geven, kreeg geen steun van de andere partijen. De motie werd ingetrokken.

Wel werd een motie aangenomen van PvdA, VVD en D66 waarin het college opdracht krijgt uit te zoeken of het gemeentehuis na de fusie ingericht kan worden als gezondheidscentrum.

De vraag is echter of dit niet te laat komt voor de groep fysiotherapeuten en huisartsen. Het gemeentehuis komt pas na 1 januari 2014 vrij. Sommigen van hen hebben nu al ruimteproblemen. Ze kunnen niet zo lang wachten.

De motie van PvdA, VVD en D66 roept het college ook op om te gaan overleggen met de groep over een mogelijke vestiging van een gezondheidscentrum in het gemeentehuis.

Bron: Omroep Rijnwoude