Partijen akkoord met overeenkomst Oude Rijnzone

Regio, 24 november 2011

Alle betrokken partijen hebben vanmorgen ingestemd met het Ontwikkelstrategiekader van de Oude Rijnzone (ORZ). Daarmee is vastgelegd wat er in de komende jaren in dit gebied gaat gebeuren.

Volgens gedeputeerde Ingrid de Bondt van de Provincie Zuid-Holland was er sprake van een mijlpaal. Er is veel jaren gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

De Oude Rijnzone is ruwweg het gebied langs de Oude Rijn tussen Leiden en Bodegraven. De gemeenten en de provincie hebben afgesproken om bedrijventerreinen te herstructureren, voor voldoende groen te zorgen en de verrommeling op te ruimen

Eén van de problemen die moet worden opgelost is het vinden van een nieuwe locatie voor het vuilverwerkingsbedrijf Vliko.Daarover is nog geen duidelijkheid. Geen enkele gemeente wilt dit bedrijf hebben. Vooral Zoeterwoude toonde zich teleurgesteld over de buurgemeenten die de hete aardappel van zich afduwen.

Ook de Maximabrug is onderdeel van de Oude Rijnzone. De gedeputeerde gaf aan nog steeds uit te gaan van een hoge en brede brug. Ze gaat vrijdag ‘koffiedrinken’ met wethouder Tseard Hoekstra van Alphen a/d Rijn. Het gesprek gaat over de rondweg (grote bypass) die Alphen graag wil hebben. Zonder die rondweg wil Alphen niet meewerken aan de Maximabrug. Het vorige college van Gedeputeerde Staten was tegen een rondweg. Maar de nieuwe gedeputeerde Ingrid de Bondt staat open voor voorstellen van Alphen.

Bron: Omroep Rijnwoude