Geen geld voor tunnel N209

Hazerswoude-Dorp, 3 november 2011

De provincie Zuid-Holland heeft, zoals het er nu voorstaat, de komende vijftien jaar geen geld voor een tunnel op de kruising Dorpsstraat - N209 in Hazerswoude-Dorp.

Dat blijkt uit het Meerjarenprogramma Provinciale Infrastructuur 2012-2026 dat volgende week door Provinciale Staten wordt besproken.

Voor de aanleg van wegen die tot en met 2015 in de planning staan, heeft de provincie over het algemeen voldoende geld gereserveerd. Voor plannen voor de periode tussen 2016 en 2026 ligt dat radicaal anders. Voor die periode heeft de provincie in totaal voor ongeveer 1,2 miljard euro aan plannen, terwijl er vooralsnog niet meer dan ongeveer 500 miljoen beschikbaar is.

Voor verschillende projecten in de regio is het geld gegarandeerd. Het gaat daarbij om de eerste maatregelen om de capaciteit van de N207 tussen Alphen en Leimuiden te vergroten, de Bentwoudlaan aan de oostkant van het bos langs Boskoop en Waddinxveen, en de provinciale bijdrage van maximaal 10 miljoen aan de Máximabrug.

Verdergaande maatregelen om de doorstroming op de N207 te vergroten - zoals de geplande verbreding van de brug over de Ringvaart - staan met de Hazerswoudse tunnel op het lijstje van projecten waar tot en met 2026 geen geld voor is.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.