Geen flitscamera’s op kruispunt Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp, 11 november 2011

Er komen geen roodlicht- en snelheidscamera’s op het kruispunt van de Gemeneweg en de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp. Daar had raadslid Albert van Kampen (PvdA) om gevraagd.

Volgens van Kampen zijn er regelmatige gevaarlijke situaties op het kruispunt. Die ontstaan doordat auto’s op de Gemeneweg te snel rijden en ook nog door rood licht rijden.

Het raadslid wees erop dat in het verleden is toegezegd dat er dergelijk camera’s zouden komen. Hij stelde voor om de camera’s bij de spoorwegovergang weg te halen en die te verplaatsen naar het Kruispunt.

Wethouder Dresden ging niet op het verzoek in. Volgens hem gaat de gemeente hier niet over maar de provincie. Hij wist wel te melden dat de camera’s bij de spoorwegovergang niet kunnen worden gebruikt. Dan zijn oude analoge camera’s. Voor het kruispunt zijn digitale camera’s vereist.

De wethouder denkt dat de provincie niet op het verzoek zal ingaan. Volgens de statistieken zijn er in de periode 2006-2011 maar vijf ongevallen geweest. Dus er is geen sprake van een gevaarlijke situatie.

Bron: Omroep Rijnwoude