Provincie wil geen grote rondweg bij Maximabrug

Koudekerk / Alphen, 15 september 2011

De provincie Zuid-Holland heeft wethouder Tseard Hoekstra (van Alphen) per brief laten weten tegen een grote rondweg van de Maximabrug via de Gnephoek naar de N207 te zijn.

Het schrijven is in januari al verstuurd, maar dook deze week plotseling op. Het Alphense raadslid Gerard van As (Nieuw Elan) zegt in het AD Groen Hart dat de wethouder nooit met één woord over deze brief heeft gerept.

Van As is boos op Hoekstra omdat het college van burgemeester en wethouders de brief achterhield. volgens het raadslid worden nu plannen gemaakt over de Maximabrug en rondweg, terwijl in de brief staat dat die weg er niet komt. Van As voelt zich misleid door wethouder Hoekstra. Volgens van As is dit het toppunt van amateurisme. Zo'n duidelijk nee in een brief en er dan niets over zeggen!

Ook GroenLinks-raadslid René Driesen (een tegenstander van het project) reageert verbaasd in de krant. Als dit klopt, kan er beter gestopt worden met praten over de grote rondweg en de 5,5 meter hoge brug. Dat zou voor Koudekerk ook duidelijkheid geven. Misschien is een goedkope en lage brug dan toch een oplossing. Een meerderheid van de gemeenteraad in Alphen wil een hoge Maximabrug met een grote rondweg of anders niets.

Wethouder Tseard Hoekstra laat het dagblad weten de ophef niet te begrijpen. Volgens hem is dit al een oude brief van het vorige provinciale college en bovendien achterhaald. Iedereen weet dat de provincie al die tijd al zegt: wij zijn niet vóór zo'n grote rondweg. De wethouder zegt al een half jaar te proberen Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op andere gedachten te brengen.

Bron: Alphen Stad FM