Luider pleidooi voor lage Máximabrug

Koudekerk a/d Rijn, 8 september 2011

Niet alleen pleit de bewonersgroep -Máxima voor een onderzoek naar een lage en landschappelijk beter inpasbare Máximabrug. Ook in de politiek van Rijnwoude gaan meer stemmen op voor een lage brug. Voor wethouder Job Dresden het onbespreekbaar.

In april besloten Alphen en Rijnwoude al om twee locaties voor een 5,5 meter hoge, twee keer tweebaansbrug te onderzoeken: ter hoogte van fabriek Agrifirm en ter hoogte van de Gnephoek en Sprey Houthandel. Een lage brug was toen niet aan de orde.

Tot stomme verbazing van verantwoordelijk wethouder Dresden debatteerde de raad deze week opeens over een lage brug. Behalve de SGP/CU pleit nu ook het CDA voor onderzoek naar de lage variant. De christen-democaten hebben zelfs gebruik gemaakt van de inspraakprocedure over de milieueffectrapportage om invloed te kunnen uitoefenen.

Wethouder Dresden zei, net als de VVD en de PvdA ’onaangenaam verrast’ te zijn door de actie van het CDA. De fractie heeft immers, in tegenstelling tot burgers, zelf stemrecht bij het vaststellen van het onderzoek. Volgens Dresden is dit 'buitengewoon merkwaardig'.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.