Komst Maximabrug heel erg ver weg

Koudekerk / Alphen, 24 september 2011

De kans dat de Maximabrug tussen Alphen en Koudekerk er komt lijkt heel erg klein. Gedeputeerde Liesbeth Spies benadrukt dat er definitief geen grote rondweg komt.

En dat is juist dé eis van de gemeenteraad van Alphen om de oeververbinding, die miljoenen euro's kost, aan te leggen. Sommige partijen in Rijnwoude willen een kleine variant, maar daar ziet Alphen niets in.

Gedeputeerde Liesbeth Spies van de Provincie Zuid-Holland doet haar uitspraken in AD Groene Hart. De mening van de CDA-gedeputeerde uit Alphen is een flinke tegenvaller voor haar plaatsgenoten. Volgens Spies heeft de provincie geen geld gegeven voor de aanleg van een opgetuigde brug met mogelijkheden voor een grote rondweg. Alphen hoeft zich daarom geen illusies te maken over woningbouw in de Gnephoek om daarmee de grote rondweg door de Gnephoek te kunnen betalen.

De provincie Zuid-Holland heeft wethouder Tseard Hoekstra van Alphen per brief laten weten tegen een grote rondweg van de Maximabrug via de Gnephoek naar de N207 te zijn. DE brief is al in januari verstuurd, maar hij dook deze maand plotseling op. Volgens wethouder Hoekstra is het een al achterhaalde oude brief van het vorige provinciale college.

Zijn pogingen lijken weinig tot geen indruk te maken bij het provinciebestuur. Hoekstra ziet nog steeds kansen. Als hij het idee zou hebben dat verder overleg nutteloos is, zou hij het ook niet doen.

Uiterlijk maart 2012 moet er duidelijkheid zijn of de brug er komt en of een rondweg er dan later ook inzit. In de gemeenteraad van Alphen gaan inmiddels steeds meer stemmen op om de stekker definitief uit de Maximabrug te trekken.

Bron: Alphen Stad FM