Fusie peuterspeelzalen een feit

Rijnwoude, 6 september 2011

Per 1 september 2011 zijn alle peuterspeelzalen in de Gemeente Rijnwoude gefuseerd tot één Stichting. De naam van de nieuwe stichting is Stichting Peuterspeelzalen Rijnwoude (SPR).

SPR valt per 1 september bestuurlijk onder verantwoordelijkheid van Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn (SKA).

Het peuterspeelzaalwerk is volop in beweging. Zowel landelijk als lokaal wordt veel gevraagd van de (vrijwillige) peuterspeelzaalbesturen. Lokaal zijn de speelzalen belast met de invoering van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) en de Brede Schoolontwikkeling. Landelijk is de wet Onderwijs door Kwaliteit en Educatie (OKE) per 1 augustus 2010 ingevoerd.

Deze ontwikkelingen vragen een extra inzet van de leidsters en de vrijwillige besturen van het peuterspeelzaalwerk. Door de kwaliteitszorg bij een professionele partij te beleggen wordt de voorziening peuterspeelzaalwerk minder kwetsbaar en minder afhankelijk van vrijwillige bestuurders. Begin 2010 heeft de gemeente op verzoek van de besturen van de peuterspeelzalen een traject ingezet om te komen tot een bestuurlijke fusie met SKA. Deze fusie is dus op 1 september gerealiseerd.

Bron: Omroep Rijnwoude