Trekkertrek opnieuw groot succes

Koudekerk aan den Rijn, 7 augustus 2011

De jaarlijkse Trekkertrek was zaterdag weer een groot succes. Mede dankzij het mooie weer, met uitzondering van één fikse hoosbui, kwamen tienduizenden mensen er op af.

Voor de twintigste maal werd het festijn gehouden op het evenemententerrein tussen Alphen en Koudekerk. Naast traktorsport was er ook muziek en waren er diverse activiteiten voor jong en oud. Ook kon er met een helikopter gevolgen worden.

In tientallen verschillende klassen werd gestreden om de eerste plaats. Zware traktoren moeten een zo groot mogelijke afstand proberen te overbruggen met een sleepwagen. Floor den Dolder (1,7 ton), Victor van Zanten (2,5 ton) en Henk Pley (3,5 ton) wonnen bij de oldtimers. De zeges in de standaard klassen gingen naar Jacoline van Schaik (2,5 ton tot 75 pk), Jan Clemens (3,5 ton tot 100 pk), Wesley Leder (4,5 ton tot 125 pk), Michael Smits (6,0 ton tot 150 pk), Bas Broer (7,5 ton tot 200 pk), Toon Borsboom (9,0 ton tot 250 pk) en Sjaak Slingerland (11 ton). Bij de hobby sport waren twee winnaars: Arno Wennekers (3,5 ton) en Jan Christiaan Avis (7,0 ton). Aarlanderveners Floor den Dolder en Sjaak Slingerland hebben hun titel van 2010 met succes verdedigd.

's Avonds was er een groot feest in de feesttent. Ondermeer Alex (Een bossie rooie rozen), Blinde Ed (X-Factor), Het Feestteam (Apres Skihut) en Henk Wijngaard (Met de vlam in de pijp) kwamen optreden. Op de woensdag voorafgaand aan Trekkertrek vond traditiegetrouw het touwtrekken plaats. Dat werd gewonnen door team Streefkerk. De voormalig nummer vier van het EK touwtrekken zegevierde in de categorie 'getrainde herenteams'. Bij de 'ongetrainde heren' won Spoortrekker 2. De originaliteitsprijs ging naar het heksenteam Be Witched. Zij klopten in de finale Heyboer Trekwieven, een groep vrouwen in trouwjurken.

Bron: Alphen Stad FM / TV