Opgevoerde brommer in beslag genomen

Alphen a/d Rijn, 16 augustus 2011

De politie in Alphen heeft de brommer van een 18-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk in beslag genomen. Dat gebeurde nadat voor de derde keer bij een controle was gebleken dat hij zijn brommer had opgevoerd.

De politie stond op zondag 14 augustus rond 2.15 uur op het Rijnplein toen de man met hoge snelheid langsreed. De politie vroeg de man mee te gaan naar het politiebureau om te controleren hoe hard de bromfiets kon.

Op de rollerbank haalde de bromfiets een snelheid van 88 km per uur, terwijl hij niet harder mag kunnen dan 45 km per uur.

De 18-jarige man was al twee keer eerder betrapt met een opgevoerde bromfiets en daarom werd zijn bromfiets in beslag genomen. Justitie bepaalt of de man zijn bromfiets nog terugkrijgt.

Bromfietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Hoewel zij verantwoordelijk zijn voor slechts 1% van de totale mobiliteit in Nederland, nemen zij 10% van alle verkeersdoden en 20% van alle ziekenhuisgewonden voor hun rekening. Wanneer een brommer, scooter of snorfiets wordt opgevoerd, is de kans op een ongeval én aanzienlijke schade groter.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.