De brandweer van Hazerswoude bestaat 125 jaar

Hazerswoude, 18 augustus 2011

Het vrijwillig Hazerswouds Brandweercorps bestaat 125 jaar. Dit bijzondere jubileum laat het corps Hazerswoude niet ongemerkt voorbij gaan. Het wordt gevierd met een jubileumboek en allerlei festiviteiten.

In het jubileumboek is informatie terug te vinden over de vrijwillige brandweer, het materieel, branden van vroeger, kleine maar ook grote incidenten die het corps door de jaren heen heeft meegemaakt. Het boek wordt vrijdag 26 augustus overhandigd door de burgemeester in het bijzijn van het huidige corps en enkele oud-corpsleden. Het boek is voor € 10,00 te koop tijdens de jaarmarkt in Hazerswoude-Dorp.

De festiviteiten rondom het 125 jarig bestaan zijn afgelopen donderdag 18 augustus al begonnen met het bezoeken van de drie basisscholen in Hazerswoude-Dorp. Tijdens een zogenaamde ontruimingsoefening konden de kinderen kennismaken met de Vrijwillige Brandweer.

Woensdag 25 augustus is er in de Burgemeester Warnaarkade een wildwaterspektakel. Dit wordt in samenwerking met de JeugdVakantieWeek georganiseerd.

Zaterdag 27 augustus is de Vrijwillige Brandweer aanwezig op jaarmarkt in Hazerswoude-Dorp. Op het parkeerterrein van de C1000 worden er diverse demonstraties gegeven. Er zijn nog onderhandelingen gaande met het USAR-team als special guest. Kids Town komt met waterspelen voor de kinderen. Twee oude stoomspuiten komen speciaal voor dit jubileum uit het Historisch Brandweermuseum. Ze worden met kolen gestookt. De kinderen mogen helpen met het stoken en het blussen van de gesimuleerde brand.

Meer informatie is te vinden op de website www.brandweer-hazerswoude.nl.

Bron: Omroep Rijnwoude