Alphense Politici willen dat Bas Eenhoorn blijft

Alphen a/d Rijn, 10 augustus 2011

De fractievoorzitters van de politieke partijen in Alphen hebben bij Commissaris van de Koningin Jan Franssen het verzoek ingediend om Bas Eenhoorn burgemeester in Alphen te laten blijven.

Dat zegt Trots op Nederland-fractievoorzitter Rob de Vries in een interview met Alphen Stad FM/TV. Eenhoorn moet volgens de Alphense politici tenminste tot aan de fusie in 2014 burgemeester blijven. Volgens de de Vries hebben de politieke partijen hun mening gegeveen en is het nu aan de Commissaris van de Koningin.

Medio december vorig jaar trad Wim de Gelder terug als burgemeester van Alphen. Sindsdien is Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester. En dat tot ieders tevredenheid. Hij is tijdelijk aangesteld om uit te zoeken wat er fout ging in de bestuurlijke crisis. Die opdracht heeft Eenhoorn nu voltooid. Maar het is geen geheim dat veel Alphense politici hem graag willen behouden.

Twee maanden geleden werd Eenhoorns verblijf in Alphen verlengd tot een nader te bepalen moment. Begin dit jaar is Wim de Gelder ziek geworden en hij is nog altijd herstellende van zijn kwaal. Zodra de Gelder beter is, komt er een gesprek met de Commissaris van de Koningin. Bij het uiteindelijke besluit is de mening van de gemeenteraad erg belangrijk.

Zelf heeft Bas Eenhoorn ook aangegeven in Alphen te willen blijven. In het rapport van Eenhoorn over de crisis in Alphen uitte hij stevige kritiek op De Gelder. Daaruit blijkt dat een terugkeer van De Gelder niet wenselijk is.

In een reactie op de uitspraken van De Vries laat een woordvoerster namens de gemeenteraad weten dat de fractievoorzitters met elkaar hebben besproken niet actief naar buiten te treden. De Commissaris van de Koningin is immers nu aan zet.

Bron: Alphen Stad FM