Actie tegen te hoge en te brede Maximabrug

Regio, 24 augustus 2011

De vereniging 'Maak Het Hart Niet Hard' voert actie tegen een te hoge en te brede Maximabrug. Alle inwoners worden opgeroepen naar de informatiebijeenkomst op 24 uagustus te komen.

*De vereniging heeft een brief met poster verspreid in de Hoorn, Alphen-West, Alphen-Noord en Woubrugge-Zuid. In het kader van de samenwerking met bewoners van Koudekerk (onder de naam –Maxima) is de brief/poster ook verspreid in de Gnephoek, Landlustweg en Lagewaard.

In de brief/poster worden de bewoners opgeroepen om op 24 augustus naar de informatiebijeenkomst over de Máximabrug te komen. De bijeenkomst vindt plaats in het parkrestaurant in Avifauna en begint om 20.00 uur.

De vereniging wist de bewoners op de mogelijkheid om vóór 2 september hun zienswijze in te dienen of de zienswijze van –Maxima/MHHNH mede te ondertekenen. De eerste reacties zijn positief. Tientallen mensen hebben al een poster voor het raam gehangen.

Tijdens de bijeenkomst van 24 augustus wil de vereniging ook extra aandacht vragen voor het op 25 augustus in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn te nemen besluit over de financiering van de voorbereidingskosten van de Máximabrug. Dit is een besluit met verstrekkende landschappelijke én financiële gevolgen die geen enkel verhouding staan tot het feitelijke doel van de aanleg van de Máximabrug.

Volgens de huidige plannen komt er straks een brede (twee maal twee rijbanen) en hoge brug. Aansluitend komt er een brede rondweg van de Hoorn via de Gnephoek door Alphen-Noord naar de N207. De vereniging vreest dat de aanleg onherstelbare schade zal toebrengen aan natuur, landschap en cultuurhistorie.

Daarbij kunnen de kosten van de hele operatie oplopen tot minimaal

€ 250.000.000. En dat terwijl het nut en de noodzaak uiterst twijfelachtig zijn.

Sinds 2005 is 'Maak Het Hart Niet Hard' vanuit uw buurt actief om politici tot bezinning te brengen. Doel van de vereniging is om de plannen terug te brengen tot reële proporties waarbij de fraaie omgeving veelal gewoon intact kan blijven en waarbij een lage Máximabrug voor de ontsluiting zorgt van Koudekerk.

Bron: Omroep Rijnwoude