Schoonheid Gnephoek bedreigd

Regio, 21 juli 2011

De Máximabrug met zijn lange toe- en afritten zal onherstelbare schade toebrengen aan het landschap, de schoonheid van de natuur en het cultuurhistorische lint in de Gnephoek.

Om de bestuurders van Rijnwoude en Alphen aan den Rijn die schoonheid zelf te laten ervaren, houdt een groepje buurtbewoners een fietstocht door het gebied op donderdagmiddag 21 juli. VVD-wethouder Tseard Hoekstra (Alphen) en zijn PvdA-Job Dresden (Rijnwoude) hebben hun medewerking toegezegd.

Initiatiefneemster en buurtbewoonster Nicolien Wamsteker wil de plannen voor de Máximabrug ’tot reële proporties’ terugdringen. Zonder in details te willen treden, zegt ze dat ’voor bescheiden oplossingen gekozen moet worden’.

Het steekt de buurtbewoners dat de discussie over de Máximabrug in kantoren vanaf plattegronden, kaarten en satellietfoto’s wordt gevoerd. Daarop is het eenvoudig ’dikke strepen’ trekken, waar ’bruggen en wegen komen’. 'De werkelijkheid van onherstelbare schade aan een doorkruiste Landlustweg, lange opritten naar een hoge brug en het asfalt van een rondweg door een ongerepte polder is volkomen anders.'

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.