Rijnwoude organiseert Duurzaamheidsprijs

Rijnwoude, 14 juli 2011

Dit jaar organiseert de gemeente Rijnwoude voor het eerst de Duurzaamheidsprijs. De prijs is bedoeld om meer bekendheid te geven aan goede ideeën voor energiezuinig wonen.

Als Groene Hart gemeente hecht Rijnwoude veel waarde aan duurzaamheid. De gemeente wil het goede voorbeeld geven door bij haar eigen aankopen en aanbestedingen duurzaamheid als belangrijk criterium mee te laten wegen.

Elk jaar wordt een ander duurzaamheidsthema gekozen. De vijf thema’s van duurzaamheid zijn energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Dit jaar is dat ‘Energiezuinig wonen’. De prijs wordt uitgereikt aan de eigenaar/inwoner, die door het treffen van energiebesparende maatregelen, de grootste daling in energieverbruik (gas en elektriciteit) laat zien en verder ook voldoet aan de beoordelingscriteria.

Huiseigenaars of inwoners van Rijnwoude komen in aanmerking voor de prijs. Ze moeten dan in de periode van 1 juli 2005 tot en met 1 juli 2010 duurzame maatregelen hebben getroffen.

De winnaar van de Duurzaamheidsprijs 2011 “Energiezuinig Wonen” ontvangt van de gemeente Rijnwoude een geldbedrag ter waarde van € 500. De tweede prijs bedraagt € 300. De derde prijs bedraagt € 100. De winnaars van de Duurzaamheidsprijs Rijnwoude 2011 worden bekend gemaakt aan het begin van het stookseizoen 2011/2012 in de raadzaal van het gemeentehuis in Hazerswoude-Rijndijk.

Meer informatie en een aanmeldingsformulier is te vinden op www.rijnwoude.nl. Inzendingen moeten voor 1 oktober 2011 bij de gemeente binnen zijn.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.