Goedkope woningen snel weg

Hazerswoude-Rijndijk, 3 juli 2011

Ondanks de crisis op de woningmarkt blijft het mogelijk om een nieuwbouwproject van 24 appartementen snel te verkopen. Als de woningen maar op een mooie plek liggen en echt goedkoop zijn.

Dat bewijst de grote belangstelling voor de ’waterstudio’s’ in wooncomplex De Nieuwe Hoop in Hazerswoude-Rijndijk.

De inschrijving voor de woningen op het terrein van maalderij De Hoop direct aan de Oude Rijn is eind vorige week gesloten. Dat heeft ruim voldoende inschrijvingen opgeleverd. Op dit moment worden de woningen verdeeld. Deze week is het de bedoeling dat alle kopers nog net voor de zomervakantie hun handtekening zetten. Zoals het er nu uitziet, worden er zelfs een aantal mensen overgehouden.

Meer belangstellenden dan er woningen beschikbaar zijn. Een paar kaar geleden was dat niks bijzonders bij een nieuwbouwproject, nu is het een unicum. Een unicum geboren uit nood, omdat het oorspronkelijke plan niet te verkopen bleek. Volgens de makelaar zijn er van de acht woningen die er aanvankelijk zouden komen, er op een gegeven moment wel vier of vijf verkocht. Maar drie kopers haakten weer af omdat ze de financiering niet rond kregen of ze hun eigen huis niet kwijt raakten.

In maart werd het roer omgegooid. Terwijl het huizenblok aan de buitenkant gelijk bleef, werden de woningen van binnen opgeknipt in drie appartementen. Het resultaat: 24 starterswoningen waarvan de goedkoopste voor 109.000 euro in de etalage kon worden gezet.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.