Discotheek Locomotion in Zoetermeer failliet

Zoetermeer, 18 juli 2011

Nadat City Life in de gemeente Reeuwijk enkele maanden geleden te horen kreeg dat zij moeten sluiten, is nu ook een andere discotheek in de regio dicht gegaan door een faillissement.

Discotheek Locomotion in Zoetermeer is na 28 jaar failliet. Afgelopen dinsdag werd het faillissement uitgesproken.

Discotheek Locomotion in Zoetermeer was afgelopen zaterdagavond voor het eerst in 28 jaar gesloten. De exploitant van de discotheek stopt omdat Locomotion op zaterdagen al enige tijd kampte met een dalend aantal bezoekers. De disco is doorgaans alleen open op zaterdagavond, maar omdat het bedrijf kampte met financiële problemen is deze nu failliet.

Het is nog onduidelijk of de discotheek een doorstart kan maken.

De Zoetermeerse discotheek bestond sinds 1983 en genoot landelijke bekendheid vanwege televisie-opnames voor de Top 2000 en in het verleden AVRO’s Toppop en Veronica’s Nederland Muziekland.

Overigens is City Life deze zomer ook 5 zaterdagen dicht. Dit is niet gebruikelijk voor deze Reeuwijkse discotheek, maar of dit te maken heeft met de situatie over de toekomst van City Life is niet bekend. Op de vrijdagen, in deze zomermaanden, is de discotheek wel gewoon geopend.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.