Veevoederfabriek zit vol met asbest

regio, 29 juni 2011

De onverwachte vondst van asbest op meer plekken in de Koudekerkse veevoederfabriek Agrifirm leidt tot een forse vertraging in de sloop van de veevoederfabriek Agrifirm in Koudekerk. Vast staat dat de sloop duurder uitpakt dan waarmee de gemeente Rijnwoude na de aanbesteding rekening hield.

Volgens projectleider Marco van der Mast van het sloopbedrijf Maton Groep uit Waalwijk ligt de sloop nu al een maand of twee, drie stil. ,,De asbest die we verwachtten, was verwijderd. Toen we met de feitelijke sloop begonnen stuitten we op asbest in de kit van de kozijnen. We zijn daar gestopt en met een ander gebouw begonnen. Daar troffen we asbest ingemetseld tussen de betonbalken en het metselwerk aan. Het werk hebben we daar stopgelegd en toen zijn we met de grote hal begonnen. Weer troffen we asbest aan.’’ De gemeente heeft toen de sloop stilgelegd en voert nu nader onderzoek uit.

Het onderzoek is nog niet afgerond. Wanneer de sloop wordt hervat is daarom bij zowel de sloper als de gemeente nog niet bekend. ,,Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om het resterende asbesthoudend puin op te ruimen’’, laat een woordvoerster van de gemeente Rijnwoude weten.

Volgens sloper Van der Mast kon hij tijdens de aanbesteding niet weten dat er zoveel meer asbest in de fabriek zou zitten dan verwacht. ,,Pas bij de sloop kwamen we erachter".

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.