Rijnwoude Kiest komt weer in actie

Rijnwoude, 11 juni 2011

Rijnwoude kiest roept de inwoners van Rijnwoude op om zich uit te spreken tegen een fusie van Rijnwoude met Alphen en Boskoop. Initiatiefnemer Robert Hagendoorn denkt dat Rijnwoude nog steeds zelfstandig kan blijven.

Het nieuwe provinciebestuur laat gemeenten een vrije keuze tussen zelfstandig blijven of samengaan met andere gemeenten. Gedwongen fusies zijn dus van de baan. Volgens Rijnwoude Kiest is een fusie niet goed. Rijnwoude zou niet veel meer worden dan een buitenwijk van Alphen.

Rijnwoude Kiest schrijft in een persbericht dat de twijfel over een fusie bij de raadsleden groeit. De PvdA zou niet meer zo zeker zijn van een fusie. En het CDA en de SGP/ChristenUnie hebben nog geen kleur bekend.

Rijnwoude Kiest roept de inwoners op hun stem tegen een fusie te laten horen. Dat kan door het invullen van de bon in de Rijnwoude Koerier. Ook kunnen de inwoners op 23 juni naar de bijeenkomst in Dorpshuis de Juffrouw in Hazerswoude-Dorp komen. Ze kunnen daar hun stem laten horen, al of niet in de vorm van spreekkoren.

Bron: Omroep Rijnwoude