Overeenkomst over Weidelanden getekend

Rijnwoude, 17 juni 2011

Op donderdag 16 juni 2011 hebben wethouder Herman Haarman van Gemeente Rijnwoude en Peter van Dijk, directeur Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling West de Anterieure ExploitatieOvereenkomst Weidelanden ondertekend.

Tijdens een feestelijke lunch op de bouwlocatie is de eerste officiële stap gezet om tot realisatie van dit woningplan te komen. Dat gebeurde in aanwezigheid van alle betrokken partijen en omwonenden.

In de anterieure exploitatieovereenkomst is vastgelegd hoe Ballast Nedam en de Gemeente Rijnwoude zullen samenwerken bij de realisatie van het plan Weidelanden. De Wet Ruimtelijke Ordening verplicht de gemeente dat zij (financiële) zekerheden verkrijgt.

Met deze overeenkomst is de basis gelegd voor de daadwerkelijke uitvoering van het project Weidelanden. Het duurt dus nog even voordat de eerste paal de grond in gaat, maar een belangrijke stap op weg daar naartoe is vandaag gezet.

Weidelanden is het eerste nieuwbouwproject sinds jaren in Hazerswoude-Dorp. De plannen voor de locatie bestaan op dit moment uit 209 woningen. Er komen goedkopere huurwoningen maar ook duurdere vrije sector koopwoningen. Naast starters woningen komen er woningen voor senioren. Bovendien is er een woonblok dat gerealiseerd zal worden door collectief particulier opdrachtgeverschap.

Het definitief stedenbouwkundig plan is vorige maand vastgesteld door de gemeenteraad. Het bestemmingsplan zal flexibel zijn. Dat maakt het mogelijk in elke fase het woningbouwprogramma kan worden aangepast aan de marktomstandigheden.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.