Herindelen of niet?

Regio, 28 juni 2011

Op donderdag 30 juni nemen de drie gemeenteraden van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude een besluit; gaan de drie gemeenten per 1 januari 2014 een nieuwe gemeente vormen met meer dan 100.000 inwoners, of niet?

Op 30 juni staat de besluitvorming over de herindeling op de agenda van de raad in alle drie de gemeenten. U bent uiteraard van harte welkom om aanwezig te zijn bij de raadsvergaderingen in Alphen aan den Rijn, Boskoop of Rijnwoude. Kijk voor meer informatie op de website of lees de uitgebreide publicatie in de Rijnwoude Koerier van 1 juni 2011 nog eens (ook te lezen op www.rijnwoudekoerier.nl of www.rijnwoude.nl).

De gemeente die op 1 januari 2014 ontstaat door samenvoeging van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude heeft ruim 106.000 inwoners, een oppervlakte van 132,5 km2 en 8 kernen. Daarmee wordt het qua oppervlakte de op één na grootste gemeente van de provincie Zuid-Holland.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.