Gasunie bekijkt veiligheid transportleiding langs N11

Rijnwoude, 25 juni 2011

De gastransportleiding langs de N11 bij Hazerswoude-Rijndijk voldoet wellicht niet aan de nieuwste normen, maar er is volgens een woordvoerder van Gasunie absoluut geen sprake van een dreigende situatie.

Omdat de regelgeving voor de veiligheid voor zaken als gastransportleidingen is veranderd, heeft de Gasunie aan alle Nederlandse gemeenten gevraagd om te kijken of de leidingen op hun grondgebied nog voldoen aan de nieuwste normen. Volgens de woordvoerder zijn de nieuwe normen niet veel meer dan ’een nieuwe rekenmethode’ waarbij het netwerk van de Gasunie op sommige plekken, die onder de oude normen nog prima voldeden, nu een onvoldoende scoren.

De Gasunie is op dit moment bezig alle knelpunten in kaart te brengen. Eind 2014 moeten die knelpunten allemaal zo zijn aangepast dat ze weer binnen de normen vallen. Dat kan bijvoorbeeld door extra paaltjes te plaatsen rond de plek waar een gasleiding ligt ingegraven, of door een betonplaat te storten boven de leiding. De woordvoerder gaat ervan uit dat het niet nodig zal zijn om gasleidingen te verleggen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.