Eerste Floriadefeestje in Zoeterwoude

Regio, 28 juni 2011

Gemeenten en bedrijven in de Boskoopse regio zetten dinsdag 28 juni de eerste officiële stap om de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022 te gaan organiseren.

Net buiten de Boskoopse regio, bij boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude-Dorp zetten gemeenten en bedrijven hun handtekening onder een intentieovereenkomst.

Wat houdt de overeenkomst in? - Door een handtekening te zetten, leggen de betrokken partijen vast dat zij zich bij de Nederlandse Tuinbouwraad kandidaat willen stellen voor het maken van een bidbook voor de Floriade 2022. Een bidbook is een schriftelijk overzicht van wat men te bieden heeft. Er staat onder andere een visie, de organisatie en een business case in. Eind dit jaar beslist de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) of deze regio ook echt zo’n bidbook mag maken. Wie de Floriade mag organiseren, maakt de NTR bij de aanvang van de Floriade 2012 in Venlo bekend.

Wie zetten dinsdag hun handtekening? - Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Boskoop, Alphen, Lansingerland, Rijnwoude, Waddinxveen en de bedrijven Ballast Nedam Gebiedsontwikkeling, Volker Wessels Stevin Infra, Arcadis Nederland, Imtech en Careyn Vastgoed. De gemeenteraad van Zoetermeer beslist vanavond of ze meedoet. Zo ja, dan tekenen ze een dag later.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.