Weinig maatschappelijk organisaties bij avond over fusie

Rijnwoude, 18 april 2011

Er kwamen maar 10 maatschappelijke organisaties opdagen voor de informatieavond van de gemeente over de strategische visie voor de toekomst van de nieuwe fusiegemeente.

Daardoor ontstond wel de mogelijkheid om goede gesprekken te voeren over de toekomst van die organisaties. Elke organisatie had zijn eigen vragen. Zo vroeg de Evenementen Commissie Benthuizen (ECB) of het in de toekomst nog wel mogelijk was om de intocht van Sinterklaas te organiseren. Daar is toch een subsidie voor nodig.

De vertegenwoordiger van de Protestantse Kerken in Koudekerk vertelden dat de Gereformeerde en Hervormde Kerk op korte termijn wil fuseren. Ze willen graag dat die fusie is afgehandeld voor de gemeentelijke fusie.

De Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude vond dat er maar weinig over cultuur en cultuurhistorie was terug te vinden in de strategische visie. Het is wel belangrijk dat deze activiteiten ook in de toekomst in de dorpen kunnen doorgaan.

De Senioren Advies Raad (SAR) vroeg zich af hoe het verder moet in de toekomst. Moet er in elk kern van de gemeente zo’n SAR zijn, of moet er een overkoepelende SAR komen voor de hele gemeente.

De Vereniging Europese Betrekkingen Rijnwoude (VEB) vroeg zich af hoe het verder moet de jumilage met Waldkappel en Carhaix. Hebben de andere gemeenten ook van die banden? En als dat zo is, hoe moet dat dan worden gecombineerd. Of moet je misschien een nieuwe jumilage aangaan met een andere plaats.

Omroep Rijnwoude wilde weten of organisaties bij de gemeente kunnen aankloppen als ze door de gemeentelijke fusie zelf extra kosten moeten maken.

De gemeente neemt alle opmerkingen mee bij het opstellen van de definitieve visie.

Bron: Omroep Rijnwoude