‘Toestand bij Koudekerkse Brug onhoudbaar’

Koudeker a/d Rijn, 15 april 2011

Het verkeer staat in de ochtend- en avondspits bij Koudekerkse Brug helemaal vast. De ambulance kan er niet meer door. Er moet nu onmiddellijk wat gebeuren.

Dat was de noodkreet van Toetie Vorenkamp, fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad. Ze slaakte deze noodkreet nadat ze had gezien dat een ambulance met loeiende sirene er van de week niet meer door kon. Vooral in de ochtend- en avondspits zit het verkeer helemaal op slot. In haar ogen is de toestand onhoudbaar.

Er is altijd gezegd dat de Maximaburg alle problemen zal oplossen. Maar Vorenkamp wil daar niet op wachten. Ze vindt dat er onmiddellijk maatregelen moeten worden genomen. De hoeveelheid verkeer zal moeten worden teruggedrongen.

Het college onderkent de problemen. Wethouder Ferdinand zei toe op korte termijn de problemen te zullen aanpakken. En eerste maatregel is dat de verkeerslichten de hele dag gaan werken, van ’s ochtends 7.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur. Verder wil Ketel onderzoeken of het helpt om een verkeerslicht naar de andere kant van de brug te verplaatsen. Dat zou moeten voorkomen dat het verkeer op de brug vastloopt. Ook wil Ketel op korte termijn naar maatregelen kijken om het verkeer door Koudekerk te ontmoedigen.

De raad was teleurgesteld dat er van eerder aangekondigde maatregelen nog niets te zien was. Wethouder Job Dresden reageerde met de opmerking dat het werk daaraan zeer binnenkort gaat beginnen.

Bron: Omroep Rijnwoude