Mensen willen rijstroken N11 sluiten

Regio, 7 april 2011

Veertien mensen hebben bezwaar aangetekend tegen de N11. De weg heeft twaalf jaar geleden onterecht twee keer twee banen gekregen, want in het bestemmingsplan staat dat de provinciale weg slechts twee keer één baan mag hebben.

Rijkswaterstaat startte begin dit jaar een inspraakprocedure en daar hebben veertien mensen op gereageerd. De meeste mensen klagen over geluidsoverlast. De norm van 49 dB wordt namelijk overschreden. Anderen dienden verbeterpunten in voor de weg, zoals het verlengen van de invoegstrook naar de A4 en het doortrekken van beide rijstroken naar de A12.

De gemeenteraad van Zoeterwoude verzoekt Rijkswaterstaat de maximum snelheid tussen Zoeterwoude-Rijndijk en de aansluiting met de A4 te verlagen van 100 km/uur naar 70 km/uur. Veel tractoren rijden op de Hoge Rijndijk en dat leidt tot opstoppingen. Met de snelheidsverlaging zouden tractoren ook op de N11 mogen rijden.

Minister Melanie Schultz-van Haegen beslist medio 2011 of twee van de vier rijstroken gesloten moeten worden. Vanwege het bestemmingsplan bleven de linkerbanen na de opening in december 1999 ook al dicht. Onder druk van filerijders werd enkele weken later alsnog de volle breedte opengesteld.

Bron: Alphen Stad FM