Bert Bosch: fusieproces gaat gewoon door

Rijnwoude, 22 april 2011

Voor wat betreft D66 gaat het fusieproces van Rijnwoude met Alphen en Boskoop gewoon door. Wat over gemeentelijke herindelingen is afgesproken in het nieuwe coalitieakkoord van de provincie verandert daaraan niets.

In dat akkoord staat dat de provincie voorstander is van vrijwillige fusies, maar gedwongen fusies zijn van de baan. Fractievoorzitter Bert Bosch van D66 wijst erop dat er bij Rijnwoude, Alphen en Boskoop sprake is van een vrijwillige fusie. De gemeenteraden hebben daar immers in meerderheid voor gekozen.

In het collegeakkoord van de provincie staat ook dat altijd het draagvlak bij de bevolking voor een fusie moet worden bepaald. Volgens Bert Bosch bedoelt het College van Gedeputeerde Staten hiermee dat een meerderheid in de raad voor fusie moet zijn. Bovendien zijn er allerlei informatieavonden voor de inwoners geweest. Ook tijdens die avonden is geen grote tegenstand gebleken.Dat zou voldoende moeten zijn voor de provincie.

Op 30 juni zal er meer duidelijkheid komen als de gemeenteraden van de drie gemeenteraden het formele herindelingsontwerp bespreken.

Bron: Omroep Rijnwoude