Alphen wil Maximabrug met rondweg

Alphen a/d Rijn, 1 april 2011

De gemeenteraad van Alphen wil een complete rondweg, dat is een verbinding tussen de N207 (Alphen-Leimuiden) en de Leidse Schouw. Dat schrijven de politici in een brief aan Gedeputeerde Staten.

Een meerderheid van de raad wil hier alleen in investeren als er ook een complete rondweg komt. Daarom werd, onder aanvoering van de VVD, een motie aangenomen. In een brief aan Gedeputeerde Staten stelt de Alphense raad dat Alphen een van de weinige grotere steden in Zuid-Holland is die niet over een complete rondweg beschikt. Een rondweg kan alleen in de polder van de Gnephoek gerealiseerd worden.

VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie, Nieuw Elan, Alphen Eén, Beter Alphen en Trots op Nederland zien geen problemen in een rondweg door de polder. GroenLinks en SP daarentegen wel. Zij noemen het een vernietiging van een uniek poldergebied.

Eind dit jaar neemt Provincie Zuid-Holland een definitief besluit over de komst van de Maximabrug en een complete rondweg. De locatie van de Maximabrug, ter hoogte van voormalig veevoerbedrijf Agrifirm, is donderdag goedgekeurd door de Alphense raad.

Bron: Alphen Stad FM