Vliko niet naar Munnikkenpolder

Leiderdorp, 10 maart 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp verleent geen medewerking aan verplaatsing van Vliko naar de Munnikkenpolder. Het college wil niet meewerken aan het plan dat de afvalverwerker zelf bedacht heeft.

Verplaatsing naar de polder is in strijd is met alle afspraken die over de inrichting van de Munnikkenpolder zijn gemaakt en het geldende beleid voor deze polder.

Voor het door Vliko geopperde idee bestaat geen draagvlak binnen de Leiderdorpse politiek en in de locale samenleving. Dat bleek overduidelijk tijdens de commissievergadering van 1 maart bij de beantwoording van vragen van de CDA-fractie aan het college. Alle fracties lieten een duidelijk 'nee' horen. Maandag 14 maart praat de gemeenteraad van Leiderdorp verder over de zaak.

Vliko is momenteel gevestigd aan een bedrijventerrein aan de Achthovenerwerg. Het bedrijf zorgt voor veel vrachtverkeer door Leiderdorp en Koudekerk a/d Rijn. Daarom willen de gemeenten Leidrdorp en Rijnwoude het afvalwerkingsbedrijf verplaatsen. Vliko wil daaraan wel meewerken. Een beoogde locatie nabij Groenendijk in ging echter na verzet van omwonenden niet door.

Vliko wacht naar eigen zeggen al negen jaar op een geschikte locatie en kwam daarom zelf maar met een voorstel, namelijk door naar de Munnikkenpolder te verhuizen.

Bron: Witte Weekblad