Open Dag in Rijnland Ziekenhuis

Alphen a/d Rijn, 15 maart 2011

Op zaterdag 19 maart opent de locatie Alphen a/d Rijn van het Rijnland Ziekenhuis zijn deuren voor het publiek. Maar liefst 30 afdelingen van het ziekenhuis en 4 afdelingen van Verpleeghuis Oudshoorn bieden volwassenen en kinderen de mogelijkheid om op een verrassende, interactieve wijze kennis te maken met de zorg.

De Open Dag is een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de zorg. Op diverse afdelingen, waaronder de operatiekamers, geven artsen en verpleegkundigen rondleidingen en demonstraties. Er wordt niet alleen informatie gegeven, bezoekers kunnen ook zelf deelnemen aan activiteiten. Zij kunnen bijvoorbeeld de eigen stembanden bekijken of driedimensionale, virtuele fysiotherapie voor ouderen uitproberen.

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Zij mogen hun zieke pop of knuffel meenemen naar de poppendokter. Verder kunnen ze hun arm laten gipsen, zelf hechtingen verwijderen of een buisje plaatsen in een (nep) trommelvlies.

Wie meer wil weten over een opleiding of een baan in de zorgsector, is ook van harte welkom tijdens de Open Dag in Rijnland Ziekenhuis locatie Alphen aan den Rijn.

De open dag begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Het volledige programma is te vinden op www.rijnlandzorggroep.nl.

Bron: Omroep Rijnwoude